Det perfekta grillköttet hittar du i vår manuella köttdisk!
Få tips från vår kunniga personal, och bestäm själv tjocklek och antal skivor.
Lilla grillskolan: Se till att grillgallret är ordentligt rengjort, gnid gärna in det med lite olja. Tänk på att tända grillen i god tid, kolen ska bli askgrå. Ta ut maten du ska grilla ur kylen minst 20 minuter innan du börjar grilla. Använd alltid termometer när du grillar, köttet är godast vid 47 grader. Vänd på köttet då och då, så att det håller sig saftigt och inte bränns vid. Den snygga grillytan får du fram när du penslar med lite glaze mot slutet. När köttet är färdiggrillat, låt det få vila några minuter.
Veckans godbit: Åsa


Steak "Sandwich"
Av: Melker Andersson
4 portioner
4 skivor á 200g Sirloin cap U.S. Beef (rostbiffslock)
Salt, svartpeppar och chiliflakes
Garnityr:
4 tunna skivor surdegsbröd
2 st avokado
2 st bifftomater
1 st romansallad
1 msk rostade majskorn
50 g smörstekt shiitakesvamp
1 knippe koriander 1 msk olivolja
Gör så här:
skär bort kappan från köttet, krydda och grilla, gärna på en träkolsgrill ca 2 minuter på varje sida. Grilla eller stek brödet. Skala och skiva avokado i bitar, skiva bifftomaterna, rensa och skär romansallad. Täck bröder med grönsakerna, grovhacka koriander och strö över. Skär köttet i skivor och lägg ovanpå grönsakerna, toppa med majs och svamp. Servera gärna med en god BBQ sås.