torsdag 22 september 2011

Vecka 38

Veckans godbit: Stina
Stina är säljledare för vår delikatessdisk. Hon är utbildad kock och älskar god mat. Hennes absoluta favoritprodukt i delikatessdisken är den spanska ”Pata Negra”-skinkan. "Pata Negra" anses vara världens finaste skinka. Fettet på skinkan kommer till största delen från ekollon som grisarna frossar i under vinter och vår. Ekollonen har stor betydelse för skinkornas nötiga aromer och bidrar till dess fina näringsvärden. Stina tycker att det bästa sättet att avnjuta ”Pata Negra”-skinkan är bara som den är. Man kan även göra en fin förrätt bestående av några skivor tillsammans med lite hyvlad parmesan och pinjenötter. Kilopriset skiljer sig lite från de övriga skinkorna, men är väl värt varenda krona, säger Stina. Dessutom är skivorna så tunna att de knappt väger någonting!











Kom gärna förbi delikatessdisken så bjuder Stina dig på en skiva!