onsdag 10 augusti 2011

Vecka 32

Kräftpremiär!

Kräftor hör sensommaren till. Plocka fram lustiga hattar och sångblad, pynta med färgglada lyktor och duka fram kräftor. Kräftor i sig är inte så mättande så det kan vara en bra idé att servera med lite matigare tillbehör. Till kräftor är det gott med olika sorters matpajer, starka ostar, bröd och krondill.

Alla möjliga sorters recept och tips hittar du på ICA:s hemsida. Här finns även duknings- och dekoreringsstips, förslag på kreativa inbjudningar, sångblad, kräfthattsmallar med mera.


  
Veckans godbit: Mats 
Mats är vår glada färskvaruchef och kräftor är det bästa han vet!
Hans personliga kräftfavorit är de småländska signalkräftorna. De kan han rekommendera varmt. När Mats dukar upp till kräftkalas serveras det västerbottenspaj, kryddost, lagrad ost, gorgonzola, vindruvor, nybakad baguette och romsås. Till detta dricks istället för nubbe ett torrt, fruktigt vitt vin som heter Gräsö Riesling.

Vill du koka egna kräftor men har inte tid att fiska?  
Då går det bra att beställa levande kräftor hos oss i fiskdisken. Sen är det bara att koka kräftorna 12 min i en kräftlag bestående av 3 liter vatten, 1 dl salt, 1 msk socker och 20 dillkronor. Hur enkelt som helst!