Butiksbakade semlor på ICA Kvantum i Åkersberga!
Åh vad gott det är med semlor! Tisdag denna vecka firar vi fettisdagen med stor glädje.
För den som vill baka själv rekommenderar vi dig att prova chokladsemlor:
Ingredienser
ca 20 st
25 g jäst
2 ½ dl Pucko chokladmjölk
75 g smör, rumstempererat
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
Fyllning:
200g mandelmassa
1 dl mjölk
inkråm från bullarna
Garnering:2 1/2 dl smaksatt vispgrädde choklad
florsocker
2 ½ dl Pucko chokladmjölk
75 g smör, rumstempererat
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
Fyllning:
200g mandelmassa
1 dl mjölk
inkråm från bullarna
Garnering:2 1/2 dl smaksatt vispgrädde choklad
florsocker
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägget och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk. Blanda till en jämn massa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden till ett fast skum och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Tips för chokladälskaren: Blanda hackad choklad i fyllningen och sikta över kakao i stället för florsocker
Veckans godbit: Josefin
Hon jobbar främst i kassa, förbutik och som
självscanningsvärdinna. Men denna vecka står hon i bageriet och hjälper till att baka semlor. Josefins personliga favoritsemla är wienersemlan.
Wienersemlan görs precis som en vanlig semla förutom det att semmelbullen är gjord på smördeg.
Wienersemlan görs precis som en vanlig semla förutom det att semmelbullen är gjord på smördeg.
Josefin vill tipsa alla kunder att börja självscanna
för att hon tycker att det är så otroligt bra och smidigt!